Wanneer kan ik deelnemen?

Iedereen die is gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson, in Nederland woont en interesse heeft om vanuit thuis bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek kan zich aanmelden om deel te nemen. Ook als u zelf geen mobiele telefoon gebruikt of weinig ervaring heeft met het gebruik hiervan.

 

Wat wordt van mij verwacht?

Als u wilt deelnemen aan dit onderzoek vragen we u om gedurende 13 weken, 24 uur per dag, een door ons aan u uitgeleend horloge (“smartwatch”) te dragen. Op een smartphone zal een speciaal voor deze studie ontworpen applicatie (“app”) geïnstalleerd worden die ervoor zorgt dat de metingen van het horloge naar ons gestuurd worden. Met behulp van deze app kunt u tevens zelf een overzicht zien van alle metingen, inclusief uw activiteitenniveau, de aanwezigheid van tremoren en de kwaliteit van uw slaap. Ook kunt u, indien u dat wenst, door de app herinnerd worden aan het innemen van uw medicatie en aangeven wanneer u de medicatie daadwerkelijk inneemt.

 

Tijdens uw deelname aan deze studie wordt verder van u verwacht dat u eenmalig een fysiotherapeut bij u in de buurt bezoekt die een aantal vragenlijsten en testen bij u afneemt. Dit wordt gedaan door een fysiotherapeut die speciaal hiervoor geschoold is en dit duurt ongeveer 60 minuten. U ontvangt hier een uitnodiging voor.

 

Wat brengt de ParkinsonThuis Studie mij?

Door deel te nemen aan het onderzoek levert u een belangrijke bijdrage aan een vernieuwend onderzoek met nieuwe technologie. U krijgt bovendien een uniek inzicht in uw dagelijks functioneren en lichamelijke activiteit. Tevens bieden we u een vergoeding van € 20,-.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u zich via deze website aanmeldt om deel te nemen, wordt contact met u opgenomen door iemand van het onderzoeksteam. Nadat u meer informatie heeft gekregen over wat dit onderzoek precies inhoudt, wordt u gevraagd om toestemming te geven voor deelname. Zodra wij uw toestemming hebben ontvangen, krijgt u alle benodigdheden inclusief het horloge per post thuisgestuurd. Hierbij ontvangt u ook een handleiding die u stap voor stap door de installatie leidt. Als u liever persoonlijk geholpen wordt kunt u tijdens kantoortijden telefonisch ondersteund worden met de installatie. Als er tijdens de 13 weken dat u de apparatuur draagt problemen zijn, kunt u op de support pagina van deze website oplossingen vinden voor een aantal veel voorkomende problemen. Ook kunt u ons per mail bereiken en is er telefonische ondersteuning beschikbaar.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ParkinsonThuis studie? Bezoek dan de pagina ‘veelgestelde vragen’ of neem contact op met het onderzoeksteam. Bent u enthousiast geworden om bij te dragen aan dit onderzoek? Klik dan hieronder om u aan te melden.

 

Ik wil deelnemen