Uw aandeel

Fysiotherapeuten hebben een belangrijke rol in deze studie. Iedere deelnemende patiënt zal namelijk eenmalig een gestandaardiseerde en internationaal gevalideerde assessment ondergaan door een fysiotherapeut uit de regio. Deze assessment vindt plaats volgens het zogenaamde PPMI protocol. De informatie uit deze assessment is van cruciaal belang omdat deze zal worden gecombineerd en vergeleken met de informatie verkregen uit de sensoren die de patiënten dragen, met als doel het ontwikkelen van klinische prognostische indicatoren.

 

Wat wordt van mij verwacht?

Als u meedoet zult u worden geschoold in het afnemen van het assessment middels een online cursus en een eenmalige face-to-face bijeenkomst bij u in de regio. Deze bijeenkomst zal een halve dag duren en de datum zal met u worden afgestemd. Na de scholing vragen wij u om bij gemiddeld 4 patiënten het assessment af te nemen. Dit kost u ongeveer 60 minuten per patiënt. Afhankelijk van de spreiding van deelnemende fysiotherapeuten en patiënten kunnen dit er meer of minder zijn. Verder kan het gaan om zowel uw eigen patiënten als patiënten die niet bij u onder behandeling zijn. Tot slot vragen wij u ook om uw eigen patiëntenbestand te screenen en eventueel geschikte patiënten met de ziekte van Parkinson uit te nodigen voor deelname aan dit onderzoek.

 

Wat bieden wij u?

Als u deelneemt aan de ParkinsonThuis studie bieden wij u kosteloos de online en face-to-face scholing aan in de klinische assessment. Daarnaast wordt u 1 jaar lang gratis lid van de Movement Disorders Society (MDS: http://www.movementdisorders.org/MDS.htm). Tot slot ontvangt u €75,- per patiënt waarbij u de klinische assessment volledig afneemt.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ParkinsonThuis studie? U kunt contact opnemen het onderzoeksteam, wij beantwoorden met plezier al uw vragen, zowel per mail als telefonisch. Bent u enthousiast geworden om bij te dragen aan dit onderzoek? Klik dan hieronder om u aan te melden. Een van onze onderzoekers zal dan binnen 2 weken contact met u opnemen om uw deelname te bespreken.

 

Ik wil deelnemen