Waarom deze studie?

De ziekte van Parkinson varieert sterk van patiënt tot patiënt en zelfs van uur tot uur. Hierdoor was het tot nu toe lastig voor zorgverleners en wetenschappers om een goed en gedetailleerd beeld te krijgen van het dagelijks functioneren van mensen met de ziekte van Parkinson. Dankzij de ontwikkeling van zogenaamde “wearable sensors” zoals de smartwatch wordt het nu echter mogelijk om symptomen en andere relevante zaken continu te registreren. Daarmee heeft deze technologie de potentie om voor een doorbraak te zorgen in de ontwikkeling van de zorg van de toekomst.

Meer inzicht voor wetenschap én patiënt

In de ParkinsonThuis studie worden deze nieuwe mogelijkheden benut om meer inzicht te krijgen in het dagelijkse beloop van de ziekte van Parkinson en waardoor dit wordt beïnvloed. Door middel van een slim horloge (de “Pebble Smartwatch”) met ingebouwde bewegingssensor kan in de thuissituatie 24/7 worden bijgehouden of er tremoren zijn, hoe actief patiënten zijn en hoe goed patiënten slapen. Deze metingen zijn niet alleen waardevol voor de wetenschap, maar ook voor patiënten zelf. Dankzij een speciaal voor deze studie ontwikkelde app voor de mobiele telefoon kunnen patiënten de verzamelde gegevens dan ook zelf bekijken. Bovendien kunnen met deze app herinneringen voor medicijnen worden ingesteld en wordt de daadwerkelijke medicijninname geregistreerd.

 

Wij zoeken u!

Om de ParkinsonThuis studie tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar zowel patiënten met de ziekte van Parkinson als fysiotherapeuten. Op deze website kunt u terecht voor verdere informatie over de studie. Ook kunt u altijd contact opnemen met het onderzoeksteam. Bent u enthousiast geworden om bij te dragen aan dit onderzoek? Vult u dan alstublieft het aanmeldformulier in.

 

Deelnemen als patiënt

Meer info

Deelnemen als therapeut

Meer info