« Terug naar nieuwsoverzicht

ParkinsonThuis Studie maakt zich klaar voor “fase 2”

22 april 2016

 
Inmiddels hebben ruim 1000 patiënten zich aangemeld voor de ParkinsonThuis Studie, waarvan de eerste 300 al zijn toegelaten tot het onderzoek. Naast een overweldigende hoeveelheid aan data (ruim 400.000 uur!) hebben hun ervaringen ons al veel geleerd over de inzet van bewegingssensoren bij mensen met de ziekte van Parkinson. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen op het gebied van slimme horloges snel gaan. Ook binnen de ParkinsonThuis Studie willen we deze nieuwe mogelijkheden niet onbenut laten. We zijn dan ook druk bezig met de plannen voor “fase 2”. Hoogleraar Bas Bloem, hoofd van deze studie, geeft een korte toelichting in onderstaande video.

 

 
Samengevat houdt de overgang naar fase 2 in dat we het huidige systeem kritisch evalueren, en we op basis hiervan het nieuwe systeem gaan vormgeven samen met onze partners, de Michael J Fox Foundation en de ontwikkelaars van Intel. Het streven is om gebruik te maken van de nieuwe technische mogelijkheden om meer metingen te verzamelen en tegelijkertijd de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren.

 
Tijdens deze overgang zullen tijdelijk geen nieuwe deelnemers starten. Zodra de overstap gereed is, zullen de ruim 700 patiënten die klaar staan om te beginnen met het onderzoek, gaan profiteren van de verbeteringen. Als u op de wachtlijst staat, vragen we u dus wel vriendelijk om nog even geduld te hebben. Het is op dit moment lastig om een betrouwbare tijdsinschatting te geven, maar we verwachten dat het enkele maanden duurt voordat de eerste mensen van deze groep gaan starten. Via onze nieuwsbrief en deze website houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte.

 
De deelnemers die nu bezig zijn aan het onderzoek zullen de studie gewoon voltooien. Ook zullen wij updates blijven uitbrengen voor het horloge en de app die momenteel worden gebruikt. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via onze website, maar zullen dan op de wachtlijst worden geplaatst.