« Terug naar nieuwsoverzicht

Beter beeld van “schommelingen” door ON-OFF pop-up

21 juli 2016

 
Op weg naar fase 2 van de ParkinsonThuis Studie wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met nieuwe functies in de Fox Inzicht App, de applicatie die voor deze studie wordt gebruikt. Zo gaat het ParkinsonThuis Testpanel deze week aan de slag met de “ON-OFF pop-up”, een nieuwe functie waarmee we een beter beeld willen krijgen van schommelingen in het effect van Parkinson medicijnen.

 
Niet ieder Parkinson medicijn heeft altijd hetzelfde effect, ook niet bij één persoon. Daarom gaan we in de Fox Inzicht App meer aandacht besteden aan wisselingen tussen zogenaamde “ON”- en “OFF”-fases bij het gebruik van Parkinson medicatie. We hopen deze schommelingen beter in kaart te brengen door deelnemers 2 korte vragen te stellen wanneer zij een medicijninname registeren in de app. Uiteindelijk is het streven dat dit door het gebruik van draagbare sensoren automatisch kan worden gemonitord op de achtergrond, maar in de weg hiernaartoe zijn de zelfrapportages van onze deelnemers zeer waardevol. De manier van rapporteren is nieuw, dus we zijn benieuwd naar de ervaringen van ons testpanel!

 
Daarnaast gaan we deze week ook samen met het testpanel uitproberen of het mogelijk is om extra gegevens te verzamelen van de bewegingssensoren in het horloge en de telefoon. Tot nu toe werden de gegevens “omgerekend” op de smartphone en werden alleen de uitkomsten van deze berekeningen verzonden. We gaan nu testen of we ook continu de “ruwe” informatie kunnen verzamelen die van de bewegingssensoren komt. Hiermee kunnen we achteraf nog meer informatie halen over de bewegingen van mensen met de ziekte van Parkinson. In deze test willen we onder andere weten of dit geen negatief effect heeft op de accuduur van de smartphone en of alle gegevens goed bij ons binnenkomen.

 
Het ParkinsonThuis Testpanel bestaat uit deelnemers die de ParkinsonThuis Studie al hebben afgerond en wordt betrokken bij elke nieuwe functie die binnen het onderzoek wordt ontwikkelend. Bent u oud-deelnemer en lijkt het u leuk om hier deel van uit te maken? Neem dan contact met ons op, wij zoeken nog mensen voor ons testpanel!

 
on off schommelingen